Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 26 oktober 2022, 19:45

4 manieren om je smartphone veilig te houden

Nu er gesproken wordt over beveiligingsproblemen met smartphones die steeds populairder worden, is er nooit een beter moment geweest om het bewustzijn te vergroten van de manieren waarop je je gegevens in gevaar kunt brengen. Moderne ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefoons betekenen dat er vaak veel meer op het spel staat dan het verliezen van contacten en sms-berichten als een mobiel wordt verloren of gestolen, en zelfs als je geen telefoon gebruikt om toegang te krijgen tot internet of gevoelige gegevens op te slaan, loop je nog steeds risico. Gebruik deze manieren om de smartphone die aan je telefoontasje dames hangt te beschermen!

Pas op met toepassingen

Recent nieuws over malware op het Android-besturingssysteem heeft de noodzaak versterkt om voorzichtig te zijn bij het downloaden van applicaties en om aandacht te besteden aan de vereisten die deze software bij installatie stelt. Het is veel te gemakkelijk om gewoon over deze pagina’s te bladeren in een poging om de app aan de gang te krijgen, maar gebruikers moeten voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat er realistische eisen worden gesteld aan de toegang tot verschillende functies van een telefoon, vooral als de software niet goed bekend is.

Gebruik een beveiliging

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen hun smartphone niet beveiligen met een wachtwoord. Dat is onverstandig, zelfs als je de telefoon altijd in je rugzak kind plaatst. De redenen hiervoor liggen voor de hand: als een telefoon zoekraakt, wordt gestolen of gewoon onbeheerd wordt achtergelaten, heeft iedereen die hem oppakt onbeperkte toegang. Dit kan inhouden dat gegevens worden gestolen, telefoongesprekken worden gevoerd of ongewenste diensten worden geregistreerd, en kan aanzienlijke financiële kosten met zich meebrengen. Je hoeft niet beslist een wachtwoord te gebruiken trouwens, ook een patroonvergrendeling kan handig zijn.

Maak een back-up van je gegevens

Het is al erg genoeg om te ontdekken dat een telefoon is verloren of gestolen nadat je met een lege strandtas thuiskomt, maar zelfs als de mogelijke schade die kan worden veroorzaakt door gevoelige gegevens die in verkeerde handen vallen buiten beschouwing worden gelaten, kan het lang duren voordat belangrijke documenten, contacten, berichten, afspraken en andere informatie zijn gevonden. Ervoor zorgen dat er regelmatig back-ups worden gemaakt, is daarom essentieel en er zijn een aantal manieren om dit te doen. Met de meeste moderne telefoons kunnen gebruikers nu informatie “synchroniseren” met een computer of website voor productiviteit of back-updoeleinden.

Bescherm je gevoelige gegevens

Terwijl een paar jaar geleden toegangs- en wachtwoordvergrendelingen meestal alles waren wat je nodig had om mobiele telefoons te beschermen, draag je tegenwoordig in feite een miniatuurcomputer met zijn eigen – vaak gemakkelijk verwijderbare – opslagruimte. Gewoon voorkomen dat iemand een telefoon kan aanzetten is niet meer voldoende, omdat het veel te gemakkelijk is om gegevens op te halen door hem simpelweg op een computer aan te sluiten of een microSD-kaart te verwijderen. Het beschermen van gevoelige gegevens die op de interne opslag kunnen worden opgeslagen, is daarom vandaag de dag een ​​must.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.