Logo 112Flevoland

Redactie overig 0 reactie(s) vr 06 januari 2023, 18:51

Aangetroffen lichaam in Zeewolde is van vermiste Barbara Duijts (42) uit Bunschoten

BUNSCHOTEN / ZEEWOLDE – Het lichaam dat gistermiddag in de buurt van een jachthaven van Zeewolde werd aangetroffen, is van de vermiste Barbara Duijts (42) uit BunschotenSpakenburg.

Barbara werd sinds 3 januari 14:00 uur vermist. De politie deed donderdagochtend onderzoek in een boot gelegen aan de Havenstraat in Bunschoten -Spakenburg. Hier zou Barbara voor het laatst zijn gezien. De politie liet toen al weten onderzoek te doen om een ongeluk of misdrijf uit te sluiten. Dezelfde middag nog zag een schipper één lichaam drijven in het water. Hierop alarmeerde hij de hulpdiensten die massaal uitrukte, waaronder meerdere duikteams. De brandweer haalde het lichaam uit het water. Hulp bleek echter al te laat.

De politie startte direct een groot onderzoek naar de doodsoorzaak en identiteit van het slachtoffer. De politie liet vanochtend weten dat het gevonden lichaam van de vermiste Barbara (42) uit Bunschoten Spakenburg was. Hij laat namelijk het volgende weten; ,,Het scenario van een misdrijf is pas uitgesloten zodra verschillende onderzoeken zijn afgerond, maar lijkt hier niet aannemelijk”, zegt politiewoordvoerder Remco van Straaten tegenover het Algemeen Dagblad.

De politie komt graag in contact met mensen die 3 januari iets opvallends hebben gezien rondom de Havenstraat in Bunschoten Spakenburg. Mensen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via 0800-6070.

Update

Eerder op de avond berichtte een politiewoordvoerder per abuis dat het scenario van een misdrijf ‘hier echt aannemelijk lijkt’, maar daarbij ontbrak het woordje ‘niet’. Dat verklaart de aanvankelijk verkeerde berichtgeving in de media.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.