Logo 112Flevoland

Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 mei 2019, 16:40

Aanhoudingen na bekladding kunstwerken in Zeewolde

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:30 uur

ZEEWOLDE – Vandalen hebben op en rond Bevrijdingsdag in Zeewolde met graffiti een aantal kunstwerken, viaducten, verkeersborden en bushokjes beklad. Een van de kunstwerken die het moesten ontgelden is het landschapskunstwerk Sea Level. De politie startte onder leiding van het Openbaar Ministerie direct een uitgebreid onderzoek. Dat leverde tot nu toe drie verdachten op, van wie er twee zijn aangehouden.

 

Aanhoudingen
”Echt onbehoorlijk”, meent Operationeel Expert Miklós Coumou van het team. ”We nemen de zaak hoog op en doen er alles aan om de verantwoordelijken op te sporen. En mét succes. Tot nu toe hebben we een 18-jarige vrouw en een 18-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij de gepleegde vernielingen en bekladdingen aangehouden en verhoord. Ook een 16-jarig meisje is als verdachte gehoord, maar niet aangehouden. Alle drie de verdachten komen uit Zeewolde en hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd.”

 

De aangehouden man werd in verzekering gesteld, maar is inmiddels net als de aangehouden vrouw vrijgelaten.

 

Vervolg
De politie maakt proces-verbaal op en zet het onderzoek voort. De recherche heeft zicht op nog meer verdachten, daarmee worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

 

Sanctie
Welke sanctie de verdachten krijgen, bepaalt het Openbaar Ministerie.

112 Zeewolde

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zeewolde lees je in onze categorie 112 Nieuws Zeewolde. Alle 112 alarmeringen uit Zeewolde kan je live volgen via 112 meldingen Zeewolde.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.