Redactie 112 0 reactie(s) do 06 december 2018, 16:44

Acht fietsers hebben de fietsverlichting niet in orde bij controle in Zeewolde

Laatste update: 22 aug 2021 14:28 uur

ZEEWOLDE – Donderdagochten heeft de politie een verlichtingscontrole gehouden op de Zuiderzeeweg in Zeewolde. Acht fietsers hadden de fietsverlichting niet in orde. Bekeuring kost 55 euro en daar komt dan nog 9 euro administratiekosten bij op.

 

Zichtbaarheid van fietsers is van groot belang voor de veiligheid van fietsers. Fietsverlichting is daarbij cruciaal. Ook reflectoren spelen een belangrijke rol bij de zichtbaarheid.

 

De plaats waar een fietslicht zit moet voor automobilisten duidelijk zijn. Als een automobilist plots moet beslissen of het bijvoorbeeld veilig is om naar rechts uit te wijken, zal deze in een ‘split-second’ zoeken naar een licht op de hoogte waar hij het verwacht. En dat is niet hoog op de borst of rug van een fietser. De herkenbaarheid van fietsers in het donker, in kritieke situaties is het meest gebaat bij verlichting die op een logische plaats zit. Dat is aan de voorzijde tussen het stuur en het voorwiel en aan de achterzijde tussen bagagedrager en de onderzijde van het spatbord.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons