Logo 112Flevoland

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 03 december 2014, 9:45

Afgelopen nacht gladheidbestrijding in Zeewolde

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:10 uur

ZEEWOLDE – Afgelopen nacht is er in de gemeente Zeewolde weer gestrooid.

 

Wanneer strooit de gemeente?
Sensoren in de weg geven hun informatie door aan het gladheidsbestrijdingssysteem van de provincie Flevoland. Zodra de temperatuur daalt tot rond het vriespunt, dan beoordeelt de provincie of preventief strooien nodig is. Zodra strooien nodig is worden de strooiploegen van Zeewolde opgeroepen. 

 

Waar wordt gestrooid?
Het actieplan met de strooiroutes zijn te downloaden onder “Handige links” of in te zien bij de Servicebalie van het gemeentehuis.
Bij gladheid gaat er een actieplan in werking waarin onder andere staat beschreven dat busroutes, wijkontsluitingswegen en doorgaande fietspaden worden gestrooid.

Op het moment dat de wegen worden bestrooid wordt ook het centrum van strooizout voorzien. Bij langdurige gladheid worden meer wegen en ook een aantal recreatieve fietspaden gestrooid.

 

Stoepen zelf sneeuwvrij maken
Wij vragen alle inwoners om de voetpaden en trottoirs zelf sneeuwvrij te maken. Voor uzelf, maar ook zeker voor ouderen en minder mobiele mensen.

 

Gratis strooizout
Inwoners van Zeewolde kunnen gratis strooizout ophalen bij Gemeentewerken (bij de ingang tussen de parkeerplaats en het Raadhuisplein) om hun eigen stoep ijsvrij te maken. Denkt u hierbij ook aan het meenemen van een emmer of zak.

 

Op een aantal locaties zijn zoutkisten geplaatst. Daar kunnen bewoners of huismeesters van wooncomplexen zelf met emmer en schep strooizout uit de kisten halen. De locaties van de kisten vindt u onder “Documenten”.

 

HVC Flevocollect zorgt voor het plaatsen en bijvullen van de zoutkisten. De plaatsing bij de seniorencomplexen wordt in overleg met woningcoöperatie Woonpalet gedaan. Daarnaast zijn nog kisten geplaatst bij het Ravelijn en de gezondheidscentra Piramide, Gildenveld, Krachtenveld en Polderwijk.

 

Zoutvoorraad
Als er problemen worden voorzien met de zoutvoorraad, wordt gebruik gemaakt van de noodstrooiroutes.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.