Redactie 112 0 reactie(s) wo 31 december 2014, 17:05

Arrestaties in XTC-onderzoek bedrijfspand Dronten

Laatste update: 22 aug 2021 14:11 uur

DRONTEN – De dienst regionale recherche eenheid Midden-Nederland arresteerde dinsdag 30 december 2014 drie mannen. Het gaat om een 26-jarige man uit Hoensbroek, een 39-jarige man uit Kampen en een 34-jarige man uit Zwolle. Het drietal wordt verdacht van het vervaardigen, het bezitten en het handelen in XTC. De drie worden vrijdag 2 januari 2015 voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek tegen hen wordt voortgezet.

 

Na onderzoek kwam het onderzoeksteam de 26-jarige Hoensbroeker op het spoor. Bij zijn aanhouding tijdens een controle in Swalmen was hij in het bezit van een grote hoeveelheid XTC tabletten die afkomstig was uit één van de bedrijfspanden in Dronten. Hierna konden de Kampenaar en de Zwollenaar in hun woningen worden aangehouden en vond onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking plaats.

 

Grondstoffen voor vervaardigen synthetische drugs

Vervolgens werden in twee bedrijfspanden aan de Amstel en de Tjonger in Dronten in werking zijnde tabletteer inrichtingen aangetroffen ten behoeve van de productie van XTC. Ook werd een groot aantal grondstoffen en materialen aangetroffen die nodig zijn voor het vervaardigen van synthetische drugs.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons