Logo 112Flevoland

Redactie brand 0 reactie(s) di 22 augustus 2023, 2:06

Bestelbus in brand in het buitengebied van Lelystad, voertuig mogelijk gestolen

Laatst bijgewerkt: dinsdag 22 aug 2023 om 11:12 uur

LELYSTAD – In de late avonduren van maandag werd op de Vleetweg, gelegen in het uitgestrekte buitengebied van Lelystad, een brandende bestelbus aangetroffen. Het voertuig werd door de brand volledig in de as gelegd.

Opmerkelijk was dat er geen bestuurder te bekennen was in de nabijheid van het brandende voertuig. Na enig onderzoek kwam de politie in contact met de eigenaar van de bestelbus, die na een telefoontje van de politie verbijsterd bleek te zijn. De eigenaar bevond zich op dat moment thuis en gaf aan nergens van op de hoogte te zijn. Dit wekte de suggestie dat de bestelbus mogelijk zonder toestemming gebruikt werd.
De oorzaak van de brand blijft vooralsnog een mysterie. Hoewel definitieve conclusies nog moeten worden getrokken, wordt er sterk rekening gehouden met de mogelijkheid dat de brand opzettelijk is aangestoken en het voertuig vervolgens op de verlaten Vleetweg is achtergelaten.

De brandweerlieden die snel ter plaatse waren, hebben het voertuig geblust.

Na het blussen van de brand konden de brandweerlieden terugkeren naar hun basis. Het verwoeste voertuig zal worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

112 Lelystad

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Lelystad lees je in onze categorie 112 Nieuws Lelystad. Alle 112 alarmeringen uit Lelystad kan je live volgen via 112 meldingen Lelystad.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.