Logo 112Flevoland

Redactie 112 0 reactie(s) ma 05 oktober 2015, 15:57

Burgernet in Flevoland breidt uit met Burgernetmail

Laatst bijgewerkt: zondag 14:14 uur

ZEEWOLDE – De inzet van Burgernet wordt vanaf vandaag, maandag 5 oktober, uitgebreid met e-mailberichten in alle Flevolandse gemeenten. Burgernetmails attenderen de deelnemers op lokale veiligheidssituaties en die kunnen daar direct op reageren. Hiermee levert de burger een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk.

Deelnemers van Burgernet ontvangen zoekacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Vanaf 5 oktober wordt hier e-mail aan toegevoegd. Burgernetmails worden in Flevoland verstuurd na een woninginbraak. Als er in de buurt wordt ingebroken, ontvangen de Burgernetdeelnemers een e-mail met het verzoek om te reageren als zij informatie hebben over de woninginbraak. In de mail worden ook tips gegeven hoe een woninginbraak te voorkomen is. In de toekomst kan de Burgernetmail ook worden ingezet voor andere incidenten dan woninginbraak.

Samen voor een veilige buurt
De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Wij werken hierbij graag samen met de inwoners, zoals met Burgernet. Met deze uitbreiding van Burgernet verwachten wij meer informatie te ontvangen, waardoor we bij voorbeeld meer inbraken oplossen en weten te voorkomen. Zo werken we samen aan een veilige de woon- en werkomgeving.

Eerder werden met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan in onder andere de gemeenten Amersfoort, Heerenveen en Amsterdam. Burgernetmail wordt stapsgewijs ingevoerd in het hele land.

Meer informatie
Burgernet is een telefonisch netwerk van politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun telefoon als de politie op zoek is naar een vermiste persoon of een verdachte van een misdrijf met de vraag mee uit te kijken. In een aantal gemeenten is daar nu Burgernetmail aan toegevoegd. Hoe meer Burgernetdeelnemers, hoe groter de kans op succesvolle acties. U kunt zich eenvoudig aanmelden. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.burgernet.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.