Logo 112Flevoland

Redactie landelijk 0 reactie(s) vr 02 juni 2023, 17:12

Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

Laatst bijgewerkt: vrijdag 2 jun 2023 om 18:23 uur

Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

Burgers die de politie willen helpen bij onderzoeken en zoekacties ontvangen via Burgernet naar keuze app-, sms- en spraakberichten. Vanaf september wordt de communicatie beperkt tot de app.

Nog lang niet iedereen die berichten van Burgernet ontvangt, is overgestapt op de app-service. In 2022 hadden 1,3 miljoen burgers de app op hun telefoon. Maandelijks komen er zo’n 15.000 deelnemers bij. In september krijgt iedereen die nu nog op andere manieren deelneemt, nogmaals een sms met het verzoek om de app van Burgernet te installeren.

Voordelen

De app heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere middelen:

  • Een app-bericht kan heel gericht verstuurd worden naar mensen in een bepaald gebied. Daarvoor wordt toestemming gevraagd in de app. Wie dat niet wil, kan een vaste locatie opgeven.
  • In een sms kan een beperkt aantal tekens worden gebruikt. Dit leidde soms tot gebruik van afkortingen die zorgden voor verwarring of berichten waren te beknopt. De app heeft die beperking van tekens niet.
  • In een app-bericht kunnen foto’s en video’s worden meegestuurd.
  • Vanuit de app kunnen berichten gedeeld worden in sociale media en WhatsApp, wat handig is voor bijvoorbeeld buurtpreventiegroepen. Hiermee vergroten we het bereik van een Burgernetactie.
  • Sms-berichten zijn niet anoniem, de app is dat wel.
  • AMBER alert-berichten, die de politie verstuurt als een kind vermist en in levensgevaar is, worden ook standaard via de Burgernet-app verstuurd.

Je kunt de Burgernet-app downloaden via deze link of via de Appstore.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.