Logo 112Flevoland

Boerenprotest in Stroe beëindigd vanwege hitte
Redactie politiek 0 reactie(s) di 09 augustus 2022, 16:57

College Zeewolde deelt zorgen agrariërs

ZEEWOLDE – Het college van burgemeester en wethouders heeft vrijdag 5 augustus een brief aan de provincie Flevoland gestuurd over het stikstofbeleid van het kabinet. De brief is opgesteld na een gesprek tussen het college en vertegenwoordigers van de agrarische gemeenschap in Zeewolde.

In de brief vraagt het college aan de provincie om het landelijk stikstofbeleid niet zonder meer uit te voeren maar meer maatwerk toe te passen. Zij vragen om in gesprek te blijven met agrarische ondernemers in Flevoland. Het college vraagt de provincie ook om bij de Rijksoverheid op te komen voor de belangen van agrariërs in de provincie.

Geef boeren perspectief

Gemeente Zeewolde schrijft in de brief dat het beleid een ernstige bedreiging vormt. In Flevoland zijn veel agrarische ondernemers zijn die voedsel kweken. Het college vindt de normen voor stikstof niet passen bij Zeewolde en Flevoland. De zorgen van het college gaan over de toekomstmogelijkheden voor de agrarische ondernemers. Er zijn ook zorgen over de gevolgen voor de leefbaarheid op het platteland en over de economische, sociale en culturele gevolgen voor Zeewolde.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.