Logo 112Flevoland

Redactie landelijk 0 reactie(s) wo 01 november 2023, 17:52

Donderdag zeer zware avondspits verwacht door storm Ciarán

Laatst bijgewerkt: woensdag 1 nov 2023 om 19:37 uur

Nederland krijgt donderdag te maken met zware windstoten. Het KNMI heeft voor bijna het hele land code geel afgegeven. De combinatie van (zeer) zware windstoten en het ingaan van de wintertijd kan zorgen voor een extra drukke avondspits.

De windstoten kunnen (zeer) krachtig zijn. De weerswaarschuwing geldt voor het hele land, met uitzondering van het noordoosten. In de kustgebieden kunnen windstoten voorkomen tot 100 km/u. In Zeeland mogelijk tot 110 km/uur. In andere regio’s ligt dit tussen de 75-90 km/u.

Extra drukke avondspits verwacht

Rijkswaterstaat verwacht donderdag een zeer zware avondspits. Slechte weersomstandigheden zorgen altijd voor meer files. Zo houden weggebruikers meer afstand tot hun voorligger. Dat is goed voor de veiligheid, maar er past wel minder verkeer op de weg. Dit kan leiden tot langere files.

Daarnaast is afgelopen zondag de wintertijd ingegaan. Voor weggebruikers kan het nog even wennen zijn om in het donker te rijden. Ook dan houden weggebruikers meer afstand.

Eerder deze week zagen we al een drukker verkeersbeeld. Zo stond er dinsdagavond 601 kilometer file op de rijkswegen. Dat is veel meer dan voorgaande weken.

Wees extra alert

Op bruggen, viaducten en fly-overs kun je een extra klap wind verwachten. Daarnaast kunnen door de windstoten bijvoorbeeld takken of voorwerpen op de weg terechtkomen. Wees dan ook extra alert onderweg.

Lege vrachtwagens, motorrijders en voertuigen met aanhanger ondervinden mogelijk extra hinder door de wind.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.