Logo 112Flevoland

Redactie brand 0 reactie(s) do 06 juli 2023, 17:44

Elektrische auto vat vlam: zes auto’s vliegen in brand op parkeerplaats pretpark Walibi

BIDDINGHUIZEN – Bij een autobrand op het parkeerterrein van Walibi Holland in Biddinghuizen zijn vanmiddag zes auto’s in brand gevlogen. Er raakten geen mensen gewond.

Volgens P2000 kwam om 14:48 uur de eerste melding binnen bij de hulpdiensten. De brand ontstond in een elektrische auto die aan de oplader stond. De brandweer kon niet voorkomen dat de vlammen oversloegen naar vijf auto’s die om het brandende voertuig heen stonden.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Locatie

112 Melding

14:48:04 06-07-23 P 1 BMD-02 (Middel BR) BR wegvervoer (Auto) Walibi Holland B.V. Spijkweg Biddinghuizen 258091 061541 258185 Brandweer Noord en Oost-Gelderland (Monitorcode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.