Logo 112Flevoland

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 21 december 2022, 16:19

Extra inzet op aanpak jeugdcriminaliteit in Lelystad Oost

LELYSTAD – De gemeente Lelystad krijgt de komende vier jaar jaarlijks 1 miljoen euro van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Met dat geld gaat de gemeente samen met partners in Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk aan de slag om te voorkomen dat jongeren in Lelystad Oost in de georganiseerde criminaliteit terecht komen of verder afglijden.

Weerbaarheid versterken

Het geld wordt onder andere besteed aan het versterken van de weerbaarheid van jongeren. Thuis, op school en online. Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra: “Wij willen jongeren in deze wijken een goed perspectief bieden. Daartoe zetten we bijvoorbeeld jongerenwerkers in. Zij stellen duidelijke grenzen en dagen jongeren uit om zichzelf positief te ontwikkelen.”

Samen Lelystad Oost

De uitvoering van het plan is onderdeel van de gebiedsaanpak Samen Lelystad Oost. Hierin werken onder andere de gemeente, de politie, jongerenwerk en het onderwijs nauw samen om de leefbaarheid van de Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk te verbeteren.

“De wijken van Lelystad Oost zijn groen en kansrijk. Wijken om trots op te zijn. Maar er zijn ook uitdagingen,” aldus de wethouder. “Kinderen die opgroeien in Lelystad Oost hebben meer kans om in aanraking te komen met criminaliteit. Vaak boksen deze kinderen harder op tegen moeilijke leefomstandigheden dan leeftijdsgenoten in andere delen van de stad. Veel van hen komen hobbels tegen in hun weg naar volwassenheid.”

Preventie met gezag

Harry Veldhuis, programmadirecteur van Samen Lelystad Oost: “Ik geloof dat we met dit plan het verschil kunnen maken voor de kinderen en jongeren die nu opgroeien in Lelystad Oost. Lelystad is door het ministerie van Justitie en Veiligheid geselecteerd als één van de vijftien gemeenten in Nederland die extra geld krijgen voor hun kwetsbare gebieden via het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. Om die reden ontvangt Lelystad vier achtereenvolgende jaren 1 miljoen euro. Dit geld komt uit het landelijke project ‘Preventie met gezag’.”

Uitvoering plan start in 2023

De uitvoering van het plan start begin 2023. “Met de aanpak in Lelystad Oost hopen we doelen te bereiken die voor de hele stad gunstig zijn,” aldus Annemieke Messelink-Dijkstra.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.