Logo 112Flevoland

Redactie overig 0 reactie(s) vr 28 juli 2023, 10:21

Gasexplosie in Lelystad-Haven, ingrijpende gebeurtenis voor iedereen in de buurt

Laatst bijgewerkt: vrijdag 28 jul 2023 om 17:22 uur

LELYSTAD – Op vrijdag 28 juli 2023 was er rond 05.00 uur een gasexplosie in een woning aan de Harderwijkstraat. Niemand is gewond geraakt. Drie katten, die in het huis waren waar de explosie was, hebben het helaas niet overleefd.

De gasexplosie heeft grote schade veroorzaakt aan de woning. Ook de naastgelegen woningen en geparkeerde auto’s in de buurt hebben schade opgelopen. Meerdere woningen zijn tijdelijk ontruimd geweest. Bewoners van de Harderwijkstraat en Edamstraat zijn tijdelijk opgevangen in wijkcentrum De Windhoek. Netbeheerder Liander doet onderzoek naar de oorzaak van de gasexplosie.

Woningen gecontroleerd

De brandweer was ter plaatse om de brand te blussen, die ontstaan was door de gasexplosie. Samen met medewerkers van de gemeente heeft de brandweer de woningen gecontroleerd op schade. Drie woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoners worden door familie en vrienden opgevangen. Inmiddels zijn de andere bewoners vanuit de tijdelijke opvangplek weer thuis.

Liander onderzoekt de oorzaak

Op dit moment is niet bekend wat de oorzaak van de gasexplosie was. Liander doet hiernaar onderzoek. Bewoners die vragen hebben over (het gebruik van) gas en elektra kunnen daarvoor terecht bij Liander via telefoonnummer 0800 – 9009 (24/7).

Schade melden

Bewoners die schade hebben door de gasexplosie kunnen hiervoor contact opnemen met hun eigen verzekeringsmaatschappij. Door de ontploffing is er puin, zoals stukjes glas, in de openbare ruimte terecht gekomen. Dit hebben we zo goed mogelijk opgeruimd. We vragen bewoners goed op te letten als zij buiten zijn, bijvoorbeeld in de speeltuin of op de hondenuitlaatroutes. Bewoners kunnen altijd een melding bij ons doen als er toch nog ergens puin of glas ligt. Ga naar melding doen.

Ingrijpende gebeurtenis

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker leeft mee met de getroffen bewoners. “Een gasexplosie meemaken is een ingrijpende gebeurtenis voor iedereen in de buurt. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en zijn de meeste bewoners weer veilig terug naar huis. Helaas hebben drie katten de explosie niet overleefd.

We doen ons best om snel andere woningen te vinden voor de bewoners van de drie huizen die tijdelijk onbewoonbaar zijn verklaard. De brandweer en andere hulpverleners hebben zeer kundig en professioneel gehandeld. En de vrijwilligers van buurtcentrum De Windhoek hebben ervoor gezorgd dat de bewoners snel opgevangen konden worden en zo konden bijkomen dan de schrik.”

WhatsApp

Via een appje op de hoogte blijven van het laatste 112 nieuws?

Tik hier voor ons WhatsApp-kanaal!

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.