Logo 112Flevoland

Redactie overig 0 reactie(s) ma 19 juni 2023, 22:44

Gedenkplaats KWF Kankerbestrijding bij Dronten vrijwel geheel vernield

DRONTEN – Vrijwel alle gedenkplaten in het Koningin Wilhelminabos in Dronten van mensen die aan kanker zijn overleden zijn in de nacht van zondag op maandag vernield. ‘Dit is echt in- en intriest’, verzuchtten politiemensen die maandagmiddag de ravage in ogenschouw namen.

Het bos in de noordpunt van het Roggebotzand bij Dronten is een ere-monument voor mensen die aan kanker zijn overleden. Het bos herbergt inmiddels de namen van duizenden mensen. Elke naam op een glaspaneel bij de gedenkplek is een klein monumentje. Vrijwel alle 67 glaspanelen zijn met vermoedelijk een hamer kapot geslagen.

Pure vernielzucht

‘Pure vernielzucht’, zeiden politiemensen die maandagmiddag ter plaatse waren. ‘We vermoeden dat de glasplaten met vermoedelijk een hamer kapot zijn geslagen.’

Niet te bevatten

Door KWF kankerbestrijding wordt aangifte gedaan van de vernielingen. ‘De namen van dierbaren zijn op een brute manier weggeslagen. Dat is echt vreselijk. Wie doet zo iets,’ aldus woordvoerster Annebel Schipper van KWF Kankerbestrijding. ‘Het is gewoon niet te bevatten dat een gedenkplaats waar nabestaanden en lotgenoten zo veel steun aan hebben, op een dergelijke manier kapot wordt gemaakt.’

Heeft u iets gezien of gehoord?

De politie neemt deze zaak hoog op. Heeft u in de nacht van zaterdag op zondag iets gezien of gehoord bij of in de buurt van het Koningin Wilhelminabos, bel dan met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. Uw hulp om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen, wordt zeer op prijs gesteld.

WhatsApp

Via een appje op de hoogte blijven van het laatste 112 nieuws?

Tik hier voor ons WhatsApp-kanaal!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.