Logo 112Flevoland

Redactie regio 0 reactie(s) wo 22 december 2021, 16:32

Geen carbidschieten in Lelystad op oudejaarsdag

LELYSTAD – Er kan dit jaar geen carbid geschoten worden in Lelystad. Het college heeft besloten om het aanwijzingsbesluit met terugwerkende kracht in te trekken. Daarmee is het schieten van carbid in 2021 verboden. De intrekking van het aanwijzingsbesluit houdt verband met de strengere coronaregels die sinds 19 december gelden. Door de algehele lockdown mogen er maar een beperkt aantal mensen bij elkaar komen. Er is niet bekend hoeveel mensen op de activiteit zullen afkomen en of de coronaregels goed kunnen worden nageleefd, daarom kan er geen carbid worden geschoten op oudejaarsdag.

Harde lockdown
Burgemeester Mieke Baltus: “Ik vind het jammer dat de traditie van carbidschieten in Lelystad ook dit jaar niet doorgaat. Maar de rijksoverheid is leidend in deze en wij volgen het landelijke coronabeleid. De inspanningen in deze harde lockdown zijn gericht op het terugdringen van het aantal besmettingen met het coronavirus. Ik hoop dat volgend jaar wel weer carbid kan worden geschoten.”

Coronaregels zijn leidend
Op 23 november 2021 heeft het college in een voorgenomen besluit de locatie van het sportveld bij sportcentrum ’t Kofschip, naast de voormalige Scholengemeenschap Lelystad (SGL), aangewezen als terrein om met carbid te schieten op oudejaarsdag. In dit voorstel is onder andere opgenomen dat de op dat moment geldende coronaregels leidend zijn. Inmiddels is ons land in een harde lockdown en passen activiteiten als carbidschieten niet meer binnen de huidige regels.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.