Logo 112Flevoland

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 17 december 2021, 16:37

Gemeenteraad Zeewolde stemt voor komst omstreden Meta datacenter

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16:37 uur
ZEEWOLDE – Donderdagavond 16 december heeft de gemeenteraad van Zeewolde met 11 stemmen voor en 8 stemmen tegen ‘ja’ gezegd tegen het bestemmingsplan Trekkersveld 4. Daarmee wordt de uitbreiding van het industrieterrein met een business- en datapark mogelijk, net als de mogelijke komst van het hyperscale datacenter van Meta naar Zeewolde.

College nam al een positief besluit
In november nam het college van burgemeester en wethouders in Zeewolde al een positief besluit over de bestemmingsplanprocedure Trekkersveld IV. De ontwerpplannen werden daarop ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad die dus nu met 11 stemmen voor en 8 stemmen tegen ook ‘ja’ heeft gezegd. De weg is daarmee vrij voor de mogelijke komst van een datacenter van Meta naar Zeewolde.

Projectwethouder Egge Jan De Jonge, verantwoordelijk voor het project datacenter, is tevreden met de uitkomst. “Het is goed dat het besluit nu gevallen is en dat daarmee de mogelijke komst van een datacenter van Meta naar Zeewolde een stap dichterbij is gekomen.“

Hoe nu verder?
De verwachting is dat begin 2022 de vergunningen ter inzage worden gelegd. Hierop kunnen opnieuw zienswijzen worden ingediend. Het is daarna aan Meta om te besluiten of zij zich daadwerkelijk in Zeewolde zullen vestigen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.