Logo 112Flevoland

Redactie brand 0 reactie(s) ma 24 juli 2023, 15:52

Hennepkwekerij ontdekt bij brand in bedrijfspand Zeewolde

ZEEWOLDE – Bij een brand in een bedrijfspand aan de Grootzeil in Zeewolde is vandaag een hennepkwekerij aangetroffen. De brand brak maandagochtend 24 juli rond 09.30 uur uit. De kwekerij werd ontdekt toen de brand onder controle was. De omvang van de hennepkwekerij is nog niet bekend.

De brand is ontstaan in een ruimte die was ingericht als hennepkwekerij. De brandweer onderzoekt nog de precieze oorzaak van de brand. Er wordt ook een bouwkundig onderzoek gedaan naar de veiligheid van het pand.

De brandweer van Zeewolde, Harderwijk, Nijkerk en Almere kwamen ter plaatse en zijn momenteel nog druk bezig met na-bluswerkzaamheden.

Er is niemand aangehouden, wel wordt de betrokkenheid van de (ver)huurder onderzocht. Deze personen worden later uitgenodigd voor verhoor.

De hennepplanten worden in beslag genomen en vernietigd. De precieze hoeveelheid planten is op dit moment nog niet bekend, omdat het pand nog niet veilig genoeg is om te betreden.

Vermoeden van hennepkwekerij in uw omgeving?

Voor hennepkwekerijen worden vaak woningen of bedrijfspanden gebruikt. Dat is levensgevaarlijk. Regelmatig ontstaat kortsluiting of brand. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Bel dan de politie via 0900–8844, neem contact op met uw wijkagent of Meld Misdaad Anoniem via 0800–7000. Ook is het mogelijk om bij uw gemeente melding te maken bij het vermoeden van een hennepkwekerij.

112 Zeewolde

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Zeewolde lees je in onze categorie 112 Nieuws Zeewolde. Alle 112 alarmeringen uit Zeewolde kan je live volgen via 112 meldingen Zeewolde.

Locatie

112 Melding

08:59:34 24-07-23 P 1 BMD-02 (Middel BR) BR industrie (dak) (Met zonnepanelen) Grootzeil Zeewolde 071131 258185 Reserve Brandweer Regionaal Flevoland

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.