Logo 112Flevoland

Redactie 112 0 reactie(s) ma 20 juni 2016, 16:17

Hoogbejaarde vrouw in een rolstoel slachtoffer van babbeltruc

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 18:12 uur

ZEEWOLDE – Bij de voordeur van haar appartementje in wooncomplex De Sfinx aan de Zuiderzeeweg is een hoogbejaarde vrouw in een rolstoel slachtoffer geworden van een nog onbekende vrouw met een babbeltruc. De politie zoekt de verdachte, haar eveneens nog onbekende handlanger en de sieraden die uit de woning van het slachtoffer zijn gestolen en vraagt om tips.

 

Het gebeurt op woensdag 25 mei 2016 rond 10.30 uur. Er staat een onbekende vrouw voor de deur en de 89-jarige dame doet in haar rolstoel de deur open. De vrouw voor de deur heeft een schriftje in haar hand met Duitse woorden en een aantal bedragen. Ze vraagt de bewoonster haar naam en adres in te vullen. Zij doet dit én geeft de vrouw een briefje van 5 euro. Dan vraagt de vrouw ook om koffie en brood. De bewoonster gaat met haar rolstoel de woning in om koffie te halen. De vrouw loopt achter de bewoonster aan en krijgt koffie en crackers. Als de telefoon gaat, gooit ze haar koffie weg en verlaat ze de woning.

 

Deur open, sieraden weg

Als de bewoonster later die dag boodschappen wil gaan doen, ziet ze dat er een kamerdeur openstaat. Die zit normaal altijd dicht. Dan ziet ze dat uit die kamer verschillende gouden sieraden en horloges zijn meegenomen. Vermoedelijk is het zo gegaan dat een handlanger van de eerste vrouw de woning in is geslopen en de sieraden buit kon maken. Andere bewoners geven aan inderdaad twee buitenlandse dames te hebben gezien in het wooncomplex. Ze waren geld aan het inzamelen. Het is niet helder geworden of zij iets te maken hebben met deze zaak maar het zou goed kunnen.

 

Signalement van de verdachte

  • vrouw
  • licht- tot donkergetinte huidskleur
  • leeftijd circa 30 jaar
  • lengte ongeveer 1,70 meter
  • tenger postuur
  • droeg een korte, donkerblauwe jas die leek op een regenjas
  • had een donkere rok aan
  • sprak enkele woorden in het Duits.

 

Vragen

  • Weet u misschien wie de verdachte is of waar ze woont?
  • Herkent u de vrouw aan de hand van het signalement of heeft u deze vrouw of vrouwen aan de deur gehad en heeft u meer informatie die de recherche misschien kan helpen deze zaak op te lossen?

 

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

112 Zeewolde

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zeewolde lees je in onze categorie 112 Nieuws Zeewolde. Alle 112 alarmeringen uit Zeewolde kan je live volgen via 112 meldingen Zeewolde.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=QdNfBjer-VY

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.