Logo 112Flevoland

Inbraak
Redactie inbraak 0 reactie(s) di 12 juli 2022, 22:42

Houd inbrekers buiten de deur deze zomer

Laatst bijgewerkt: woensdag 13 jul 2022 om 07:28 uur

De zomervakantie staat voor de deur. Meestal zien we in deze periode een stijging van het aantal woninginbraken. Inbrekers slaan juist in deze periode toe, omdat er dan vaker deuren of ramen open staan of omdat ze zien dat bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig om deze woningen te herkennen: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn of een lampje dat nooit brandt. Met een paar tips willen we het aantal inbraken terugdringen door bewoners te wijzen op het belang van veilig wonen en oplettend gedrag.

Tips om inbraak te voorkomen

Naast het goed sluiten van de deuren en ramen en het niet in het zicht leggen van waardevolle spullen of autosleutels, kunnen bewoners ook zelf aanvullende maatregelen treffen om de kans op woninginbraak te verkleinen. Zo is het verstandig om de buren te informeren over vakantieplannen. Zij kunnen dan op de woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, een lampje aan te doen of door de auto af en toe eens op de oprit te zetten. Daarnaast kunnen buren bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in het huis) direct 112 bellen, omdat ze weten dat de bewoners er niet zijn.

Meer informatie en tips op: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl .

Bel altijd 112 bij spoed/heterdaad

Bewoners die getuige zijn van een misdrijf of van het voorbereiden van een inbraak of diefstal moeten altijd 112 bellen. Dat is het advies van de politie. De 112-alarmcentrale beoordeelt of de politie naar de melding toegaat. Beter een keer te vaak gebeld dan niet gebeld!

Aanmelden voor Burgernet: extra oren en ogen in de wijk

Inwoners als ogen en oren in de wijk is ook het idee achter Burgernet. Deelnemers aan Burgernet krijgen een telefonisch bericht van de politiemeldkamer als de politie op zoek is naar een vermiste of verdachte persoon en als er een goed signalement beschikbaar is. Meedoen aan Burgernet loont: landelijk gezien levert 1 op de 10 burgernet-acties succes op. Hoe meer bewoners zich aanmelden, des te beter het resultaat.

Aanmelden voor Burgernet kan via www.burgernet.nl .

Beveilig je huis met een alarmsysteem

In onze 112Winkel vind je verschillende producten om je huis te beveiligen. Een slim alarmsysteem is het startpunt van een slim beveiligd huis. Wanneer het alarmsysteem is ingeschakeld en een accessoire onraad detecteert, ontvang je waar je ook bent een notificatie op je telefoon.

Plaats IP-camera’s op plaatsen die jij altijd in de gaten wil houden. Bijvoorbeeld je woonkamer, voordeur of de tuin. Bij een detectie ontvang je een pushbericht op je smartphone en kijk je direct live mee.

Slimme deurbellen hebben een ingebouwde camera waardoor je altijd en overal ziet wie er voor de deur staat. Via de app op je smart device krijg je een bericht zodra je bezoeker op de deurbel drukt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.