Logo 112Flevoland

Redactie 112 0 reactie(s) vr 30 oktober 2015, 16:16

Inbrekers café Friends aan het Flevoplein gezocht

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 18:12 uur

ZEEWOLDE – In de nacht van zondag 13 op maandag 14 september 2015 breken dieven in bij een café aan het Flevoplein. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de buit.

Een getuige ziet rond 09.30 uur dat een ruit van het café stuk is. Hij geeft dit door aan een medewerker van het café, die meteen gaat kijken. De ruit blijkt met een steen ingegooid. Voor de kluis ligt gereedschap op de grond, de kluisdeur staat open en er is geld uit verdwenen: enkele duizenden euro’s.

Op bewakingsbeelden van het café is te zien wat er is gebeurd. Even na 04.00 uur die nacht komen er twee mannen aanfietsen. Eén van hen kijkt naar binnen en kort daarna gooit zijn maatje een steen door de ruit. Dan klimmen de twee naar binnen. De eerste rent meteen naar de ruimte met de kluis, de ander probeert in het bargedeelte de gokkast open te breken. Dat lukt niet, dan loopt ook hij naar de kluis. Daar doen ze de inhoud in een tas. Vervolgens gaan ze er weer vandoor. Ze klimmen door de vernielde ruit naar buiten en gaan er ieder op een fiets linksaf vandoor. De buit is dus een paar duizend euro aan contanten. De mannen waren op de fiets. Dat kan betekenen dat ze uit de buurt komen. Dankzij de beelden heeft de politie signalementen.

Signalementen 

Verdachte 1:

 • man
 • slank tot normaal postuur
 • droeg een donkere jas met capuchon (over het hoofd)
 • had werkhandschoenen aan, die zwart van onderen en licht van boven zijn
 • droeg een spijkerbroek
 • had sneakers aan met witte strepen.

Verdachte 2:

 • man
 • normaal tot stevig postuur
 • droeg een donkere jas met capuchon (over het hoofd)
 • had zwarte handschoenen aan
 • droeg een zwarte broek
 • had donkere sneakers aan met witte accenten.

Vragen

Herkent u de verdachten van deze kluiskraak op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie ze zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

112 Zeewolde

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Zeewolde lees je in onze categorie 112 Nieuws Zeewolde. Alle 112 alarmeringen uit Zeewolde kan je live volgen via 112 meldingen Zeewolde.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=xBslUN_A5tc

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.