Logo 112Flevoland

Redactie 112 0 reactie(s) do 22 oktober 2015, 16:31

Inbrekers slaan hun slag bij een woning aan de Eurosingel

Laatst bijgewerkt: zondag 18:12 uur

DRONTEN – Inbrekers slaan woensdagmiddag 7 oktober 2015 hun slag bij een woning aan de Eurosingel in Dronten. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de buit.

De bewoner gaat even op de fiets weg om zijn zoon op te halen. Een kwartiertje later komt hij weer thuis. Dat is rond 16.40 uur. Hij gaat via de achterzijde naar binnen en ziet een man voor het huis heen en weer lopen, maar besteedt er verder geen aandacht aan.


Spullen weg 

Dan ziet hij dat zijn telefoon niet meer op de plek ligt, waar hij die had neergelegd. Als hij dan ook nog ontdekt dat er geld uit zijn portemonnee is verdwenen, ruikt hij onraad en gaat ook verder in de woning poolshoogte nemen Hij ziet dan dat op de bovenverdieping de boel is doorzocht. De inbrekers zijn vermoedelijk door te ‘flipperen’ in de woning gekomen.


De buit 

Uit de woning blijken meerdere spullen te zijn gestolen. Naast: het geld en de telefoon (een zwarte Sony Xperia Z1, met in de rechterhoek een barst in het scherm) blijken dat meerdere sieraden te zijn, waaronder een witgouden trouwring met de inscriptie 25-6-2004.


Onderzoek 

De bewoner belt de politie en agenten stellen een buurtonderzoek in. Daarbij blijkt dat een getuige rond 16.15 uur had gezien dat twee mannen over de schutting waren geklommen. Een buurtbewoonster zag rond 16.45 uur een man door de straat rennen. De signalementen die het slachtoffer en de getuigen geven komen grotendeels overeen.


Signalementen 

De verdachten zijn:

 • twee lichtgetinte mannen,
 • tussen de 30 en 40 jaar oud,
 • rond de 1,85 meter lang
 • met kort, zwart haar,
 • één met een normaal postuur,
 • de ander met een stevig / gespierd postuur
 • beiden droegen een blauwe spijkerbroek en
 • één van hen had donkere bovenkleding en
 • de andere lichtbruine bovenkleding.


Oranje bestelbus 

Vlak na de inbraak werd ook een grote oranje bestelbus (met aan de achterzijde een laadklep) in de straat gezien. Het is niet duidelijk of dat iets met de inbraak te maken heeft. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan de bestuurder mogelijk een belangrijke getuige zijn.


Vragen

 • Heeft u iets van de inbraak gezien?
 • Heeft u de verdachten op of in de omgeving van de Eurosingel gezien?
 • Heeft u de grote oranje bestelbus (met laadklep aan de achterzijde) op of in de buurt van de Eurosingel gezien of weet u misschien wie de eigenaar van de bestelbus is?
 • Weet u misschien wie de verdachten zijn?
 • Heeft u een witgouden trouwring met de datum 25-6-2004 en of de andere gestolen sieraden te koop aangeboden gekregen?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=qaBzshkwIBs

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.