Logo 112Flevoland

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 08 december 2021, 19:09

Inwoners Lelystad hebben ondertekende toestemming nodig om gratis te vissen

LELYSTAD – Inwoners van Lelystad mogen gratis vissen in wateren die in eigendom zijn van de gemeente Lelystad, mits ze in het bezit zijn van een ondertekende toestemming. In de nieuwe folder ‘Vissen in Lelystad’ editie 2022 bevindt zich de in te vullen toestemming en informatie over het vissen in Lelystad.

Voorwaarden
De toestemming in de visfolder geldt alleen voor inwoners van Lelystad en is voor één jaar geldig. De toestemming geldt alleen voor het vissen met één hengel op zogenaamde witvis (dus niet roofvis zoals snoek) en dan alleen als die hengel is voorzien van een bepaald soort aas. Gevangen vis moet direct teruggezet worden in het water. Bewoners die op een andere manier in de Lelystadse wateren willen vissen, dienen lid te zijn van Hengelsportvereniging Lelystad/Dronten. Alleen dan kan de benodigde toestemming verkregen worden.

Meer informatie over vissen in Lelystad en de toestemming

Digitaal
De folder en de toestemming zijn alleen in digitale vorm beschikbaar. De toestemming dient geprint en ingevuld meegenomen te worden naar de waterkant. Inwoners die geen internet hebben of niet zelf kunnen printen, kunnen bij de informatiebalie in het stadhuis een geprint exemplaar afhalen.

Het visrecht
De toestemming wordt afgegeven door degene die het visrecht bezit. Dit is meestal de eigenaar van het viswater. In Lelystad varieert dat eigendom of het beheer van het water. Niet alleen de gemeente Lelystad beheert water, maar ook Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Provincie Flevoland en het Rentambt van de Domeinen. Dat visrecht kan worden verhuurd. De wateren van de gemeente Lelystad zijn verhuurd aan Hengelsportvereniging Lelystad/Dronten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.