Redactie 112 0 reactie(s) do 05 augustus 2021, 16:21

Jongen (16) uit Zeewolde aangehouden in onderzoek naar autobranden

Laatste update: 22 aug 2021 14:39 uur

ZEEWOLDE – In het onderzoek naar de autobranden in Zeewolde heeft de politie een nieuwe aanhouding verricht. Woensdag 4 augustus werd een 16-jarige jongen uit Zeewolde gearresteerd. Een eerder aangehouden jongen, eveneens 16 jaar en woonachtig in Zeewolde, blijft ook verdachte in deze zaak.

Twee auto’s werden in de omgeving van de Krachtenveld op 14 april en 26 mei in brand gestoken. De recherche startte een grootschalig onderzoek en vroeg aandacht voor deze zaak in onder andere Bureau Flevoland. In juni werd al een 16-jarige jongen uit Zeewolde aangehouden voor betrokkenheid bij beide branden. Met de aanhouding op woensdag 4 augustus lijkt nu ook een andere 16-jarige jongen uit Zeewolde betrokken bij de autobranden. Deze jongen wordt binnenkort voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt ondertussen voortgezet. Een derde autobrand op 21 juni 2021 op de Zuylen wordt eveneens in verband gebrand met deze twee eerdere branden.

 

Uw hulp
De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de branden. Heeft u die nacht, of de week voor de brand, iets verdachts gezien in de omgeving van Krachtenveld dat verband zou kunnen houden met de autobrand op 26 mei of de autobrand op 14 april, meld het dan bij de politie. Via ons algemeen politienummer 0900 8844 of meld misdaad anoniem via 0800 7000. Alle informatie kan helpen bij het onderzoek.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons