Logo 112Flevoland

Redactie 112 0 reactie(s) wo 20 januari 2016, 15:56

Kluis buitgemaakt bij woninginbraak

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:16 uur

DRONTEN – Bij een inbraak in een woning aan de Kamille in Dronten, op dinsdag 19 januari, werden waardevolle goederen en een kluis buitgemaakt. Kort na de inbraak heeft de politie twee verdachten aangehouden waarbij de kluis en gestolen goederen werden aangetroffen.

De politie hield omstreeks 13.00 uur op de Wijngaard in Lelystad twee inzittenden van een auto staande, omdat het voertuig niet was verzekerd. Na onderzoek troffen agenten in de auto diverse goederen aan, waaronder een kluis, waarbij het vermoeden bestond dat deze van een woninginbraak afkomstig zouden zijn. De verdachten stapten vervolgens uit de auto en renden weg in de richting van de Houtribweg. De politie startte een zoektocht en kon even later op de Langevelderslag, een 25-jarige inwoner van Hoofddorp aanhouden. Ook de tweede verdachte, een 25-jarige inwoner van Haarlem, werd door de politie ingerekend. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Om 15.55 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Kamille. De bewoonster kwam thuis en trof in haar woning diverse sporen van inbraak en nam direct contact op met de politie. De kluis en waardevolle goederen die in de auto op de Wijngaard werden aangetroffen, bleken inderdaad afkomstig te zijn uit de woning van het slachtoffer.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

112 Dronten

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Dronten lees je in onze categorie 112 Nieuws Dronten. Alle 112 alarmeringen uit Dronten kan je live volgen via 112 meldingen Dronten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.