Logo 112Flevoland

Redactie overval 0 reactie(s) vr 29 april 2022, 16:57

Man slachtoffer van straatroof aan de Jol 33 in Lelystad, politie zoekt getuigen

LELYSTAD – Op donderdag 28 april wordt een 18-jarige man slachtoffer van een straatroof aan de Jol 33 in Lelystad. Hierbij zijn persoonlijke bezittingen buit gemaakt. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mogelijke getuigen.

Wat gebeurde er?
De man loopt rond 23.15 uur samen met zijn vriendin over de Jolbrug heen als hij het gevoel heeft dat ze gevolgd worden door twee personen op een fiets. Als zij de straat De Jol 33 inlopen worden zij gevraagd stil te staan en moet de man zijn persoonlijke bezittingen afgeven. Daarbij wordt ook gedreigd met het gebruik van een taser. Na de straatroof gaan de verdachten er direct vandoor.

Signalement
De politie is nog op zoek naar de twee verdachten. Daarbij is het volgende signalement gegeven.

Verdachte 1

 • een man
 • rond de 17 jaar
 • ongeveer 1.70 meter hoog
 • en licht getinte huidskleur
 • draagt een zwarte bivakmuts, waarvan het mond en de het hoofdstuk van elkaar gescheiden zijn. Op zijn hoofd draagt hij verder aan de rechterkant een schuine zwarte pet.
 • Hij draagt een donkergroene gewatteerde jas, met daaronder een zwarte broek en zwarte schoenen.

Verdachte 2

 • een man
 • rond de 17 jaar.
 •  een slank postuur en ongeveer 1.80 meter lang.
 • een licht getinte huidskleur
 • draagt een zwarte pet met daaroverheen een oranje capuchon.
 • draagt een donkere jas met daaronder een zwarte trainingsbroek.

Getuigen
Heeft u donderdagavond in de omgeving van de Jolbrug, De Gondel of De Jol 33 twee verdachte personen gezien of zien fietsen die voldoen aan het signalement? Heeft u camerabeelden die verder kunnen helpen bij het onderzoek? Dan komt de politie graag met u in contact via 0900-8844.

Straatroof
Straatroven hebben een enorme impact op hun slachtoffers. De aanpak van dit zogeheten Hoge Impact Delict heeft topprioriteit bij de politie. U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat straatrovers gepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt. U kunt het volgende slachtoffer zijn.

112 Lelystad

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een overval in Lelystad lees je in onze categorie 112 Nieuws Lelystad. Alle 112 alarmeringen uit Lelystad kan je live volgen via 112 meldingen Lelystad.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.