Logo 112Flevoland

Redactie brand 0 reactie(s) zo 20 maart 2022, 4:37

Meerdere boten in brand op werf in Harderwijk, rook trekt over de stad

Laatst bijgewerkt: zondag 20 mrt 2022 om 06:52 uur

HARDERWIJK – In Harderwijk aan de Marie Curiestraat is in de nacht van zaterdag op zondag brand ontstaan in de jachthaven. Er staan diverse boten in brand. Volgens 112 Meldingen Harderwijk kwam de eerste melding om 03:17 uur binnen bij de hulpdiensten.

Er zouden vijf boten op de werf in brand staan. De brandweer heeft 3 blusvoertuigen, 1 hoogwerker en voertuigen voor de waterwinning ingezet.

De rook die vrijkomt bij de brand is fors en trekt over de stad. In delen van Harderwijk en richting Zeewolde kan hierdoor met name geuroverlast ontstaan. Sluit in dat geval ramen en deuren en zet de ventilatie uit.

Update
De brand heeft zich rond 04:45 uur uitgebreid naar ongeveer 10 boten. De brandweer heeft een zogenaamde “stoplijn” gemaakt waardoor het vuur zich niet verder kan verspreiden. Overslag van het vuur naar een naastliggende bedrijfshal heeft de brandweer weten te voorkomen.

112 Harderwijk

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Harderwijk lees je in onze categorie 112 Nieuws Harderwijk. Alle 112 alarmeringen uit Harderwijk kan je live volgen via 112 meldingen Harderwijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.