
Mobile Media Lab voor de eerste keer in Zeewolde
Laatst bijgewerkt: zondag 14:24 uur
ZEEWOLDE – Op zaterdag 2 september is het Mobile Media Lab voor de eerste keer in Zeewolde neergestreken. De politie kreeg veel respons en in totaal zijn er 252 personen geweest die de enquête hebben willen invullen.
Wat is het Mobile Media Lab?
Het Mobile Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar uw mening over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de Politie app, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter). Het Mobile Media Lab is ingericht met de nieuwste technologiën en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland onderzoek doen.
De resultaten van de enquête zijn als volgt:
- Er zijn ongeveer evenveel mannen als vrouwen die de enquête hebben ingevuld
- De gemiddelde leeftijd van de respondent is tussen de 30 en 49 jaar
- Hiervan woont bijna 90 % in gemeente Zeewolde.
- Contact met de politie is er niet veel geweest, als dit wel is gebeurd is dit vaak gebeurd op het politiebureau, op straat of via de wijkagent.
- Dat wij als politie actief zijn op sociale media is nog niet bij iedereen bekend, wij worden het meest gevolgd via Facebook of via de lokale kranten/websites.
- Niet iedereen weet wie zijn of haar wijkagent is of hoe deze te bereiken is. Hier gaan we iets aan doen!
- De respondenten willen graag op de hoogte gehouden worden van wijknieuws, willen graag gewaarschuwd worden voor frauders/inbrekers, willen graag meedenken in herkenning van verdachten of het zoeken van getuige en willen graag meer horen van de vermissingen die plaatsvinden.
- Ook zijn er vragen gesteld over het contact met BOA’s en hebben respondenten tips en trucs aangegeven voor hen. Deze zijn besproken met de coördinatoren van de Gemeente Zeewolde.
- De respondenten vinden dat als eerste de snelheid van automobilisten aangepakt zou worden door de politie. Door de snelheid komt de o.a de verkeersveiligheid in het geding. Daarbij zijn de vele hangjongeren ook een speerpunt voor ons als politie. Hier wordt veel overlast door ervaart. De respondenten zouden graag ons nog meer in de wijk willen zien en daarbij ook contact willen. Even uitstappen en een praatje maken en niet altijd maar rondjes rijden in de auto.
Mooie aandachtspunten waar de politie veel mee kan en waar ze een plan voor gaan maken.
Het was een zeer geslaagde dag en hopen elk jaar deze trend door te mogen zetten.
Reacties met de meeste stemmen
Actieve discussies
Recente reacties