Logo 112Flevoland

Redactie landelijk 0 reactie(s) wo 20 april 2022, 20:02

Nederland gaat zwaar materieel leveren aan Oekraïne

Nederland gaat zwaar materieel leveren aan Oekraïne, waaronder pantservoertuigen. Dat schrijft minister Kajsa Ollongren aan de Tweede Kamer. Eerder op de dag informeerde minister-president Mark Rutte in een telefoongesprek de Oekraïense president Volodymyr Zelensky over de voorgenomen levering.

In dat gesprek onderstreepte premier Rutte de onverminderde Nederlandse steun aan Oekraïne. Dit deed hij mede met het oog op het hernieuwde offensief van Rusland in de Donbas-regio. Het kabinet vindt het in het licht van deze ontwikkelingen belangrijk om bij te blijven dragen aan de Oekraïense zelfverdediging.

Geen mededelingen
Over het type wapensysteem of voertuig dat Nederland levert, doet Defensie geen mededelingen. Dit gebeurt om veiligheidsredenen. Dat geldt ook voor informatie over aantallen, wanneer ze vertrekken of aankomen en waar ze precies naartoe gaan.

Voor het gebruik van de voertuigen wordt buiten Oekraïne een korte training gegeven. Onderzocht wordt of Defensie samen met andere bondgenoten nog meer zwaarder materieel kan leveren.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.