Logo 112Flevoland

Tropisch weer
Redactie landelijk 0 reactie(s) za 16 juli 2022, 19:19

Nederland maakt zich op voor tropisch weer, wat kan ik doen tegen hitte?

Laatst bijgewerkt: zondag 17 jul 2022 om 07:41 uur

Nederland kan zich opmaken voor enkele tropische dagen. Diverse weerinstanties houden er rekening mee dat de temperaturen vanaf maandag boven de dertig graden uitkomen.

Wat kan ik doen tegen hitte?

Als het heet is, is het belangrijk dat u voldoende drinkt en uw woning koel houdt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zich goed voor te bereiden en voldoende drinkwater mee te nemen. Ook is het verstandig om een paraplu in de auto te leggen. Die kan bij pech langs de weg als parasol worden gebruikt tijdens het wachten. De ANWB tipt met voldoende drinkwater op stap te gaan en om in geen geval passagiers in de auto achter te laten.

Kwetsbare groepen

Als het erg warm is, hebben kwetsbare mensen meer kans op gezondheidsrisico’s. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Let daarom goed op deze mensen in uw omgeving.

Nationaal Hitteplan

Als het langere tijd warmer gaat worden dan 27 graden, kan het Nationaal Hitteplan in werking treden. Het Nationaal Hitteplan is een waarschuwingssysteem om via de regionale contacten (o.a. GGD en Rode Kruis) extra aandacht te vragen voor de risico’s van warm weer (met de nadruk op de risicogroepen).

Wanneer het KNMI een periode met aanhoudende hitte ziet aankomen, neemt het contact op met het RIVM. Als blijkt dat de periode aan de criteria voldoen, wordt het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het RIVM zal dan contact opnemen met de (landelijke) organisaties in de zorg.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.