Redactie algemeen 0 reactie(s) do 27 januari 2022, 20:25

Oproep minister: Lelystad niet open als laagvliegroutes niet zijn opgelost

Laatste update: 27 jan 2022 20:25 uur

REGIO – Samen met de provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen, Kampen en Raalte roept Zwolle minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat op om Lelystad Airport niet te openen zolang de laagvliegroutes naar Lelystad boven het Vechtdal niet zijn opgelost.

“Het oplossen van de laagvliegroutes is altijd een randvoorwaarde geweest voor opening van Lelystad Airport”

In de brief richten de overheden zich tot Mark Harbers (VVD), die sinds kort als minister verantwoordelijk is voor het dossier Lelystad Airport. Ze zijn niet te spreken over de brief die zijn voorganger, demissionair minister Visser, op 2 december aan de Tweede Kamer stuurde met de mededeling dat het niet gelukt is de laagvliegroutes op te lossen door een herschikking van het luchtruim.

“Het oplossen van de laagvliegroutes is altijd een randvoorwaarde geweest voor opening van Lelystad Airport”, aldus de gezamenlijke overheden. Zolang het probleem met de laagvliegroute niet is opgelost, zorgt dat voor overlast bij inwoners als het vliegveld open gaat. In Zwolle zullen met name bewoners van Berkum en Stadshagen overlast ondervinden van vliegtuigen die langs de noordrand van Zwolle dalen op weg naar Lelystad.

Of en wanneer Lelystad Airport open gaat is nog onzeker. De opening is tot nu toe al vier keer uitgesteld. In het regeerakkoord is afgesproken dat er later dit jaar een besluit volgt over de toekomst van de luchthaven.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons