Logo 112Flevoland

Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 05 augustus 2015, 15:42

Paarden mishandeld in Dronten

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:14 uur

DRONTEN – Bij een manege aan de Roggebotweg zijn in de periode tussen vrijdag 31 juli en zondagmiddag 2 augustus twee paarden vermoedelijk het slachtoffer geworden van mishandeling.

Op maandagmorgen 3 augustus meldde de eigenaar aan de politie dat bij twee merries letsel was ontdekt. De dierenarts en de forensische opsporing kwamen ter plaatse en deden onderzoek. De arts constateerde dat de verwondingen vermoedelijk opzettelijk waren toegebracht. De politie stelt een onderzoek in naar deze mishandeling.

Landelijke coördinatie

De politie neemt de paardenmishandelingen zeer serieus en hanteert een gecoördineerde landelijke aanpak. Behalve in Midden-Nederland speelt dit probleem in nog vijf politie-eenheden. Ook al heeft de politie tot nu toe geen verdachten kunnen aanhouden, er is wel veel kennis en kunde verkregen. Dit kan eraan bijdragen om meldingen en incidenten van paardenmishandeling concreet te krijgen en – daar waar sprake is van een daadwerkelijke mishandeling – tot het oppakken van dader(s).

Heeft u informatie?

De politie is gebaat bij alle informatie en verzoekt deze actief te delen via het telefoonnummer 0900-8844. Is er sprake van een heterdaadsituatie, bel dan het alarmnummer 112. Mocht u anoniem uw informatie willen delen met de politie dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.