Logo 112Flevoland

Redactie lokaal 0 reactie(s) za 05 februari 2022, 17:54

Pimpelmees in de top van eikenboom, mooi natuurmoment tijdens deze grijze dagen

Laatst bijgewerkt: zaterdag 21:41 uur
REGIO – Een Pimpelmees in de top van een eikenboom. Natuurkenner en fotograaf Louis Fraanje zag deze vogel met zijn schitterende blauwe kuif en gele buik, ergens hoog in de boom tussen de takken met hun bottende knoppen. Een mooi natuurmoment tijdens deze wat grijze dagen.

De Pimpelmees is van oorsprong een bosvogel, vooral oud loofbos vinden ze een fijne plek, maar als je een nestkast ophangt, komen ze ook graag naar in de tuin. Pimpelmezen zijn niet veeleisend en hebben zich in de loop van de tijd steeds meer aangepast aan de mens. In herfst en winter zijn ze volop te vinden in onze tuinen en zelfs op balkons, zolang er maar wat te eten valt. De populatie in Nederland groeit gestaag, mede dankzij voldoende nestgelegenheid in zowel de bossen als in de bebouwde kom.

Meer natuurfoto’s en verhalen op: www.de-veluwenaar.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.