Redactie 112 0 reactie(s) ma 23 mei 2016, 16:50

Politie gaat samen met inwoners Dronten inbrekers aanhouden

Laatst bijgewerkt: zondag 14:17 uur

DRONTEN – Deze week gaat de politie samen met de inwoners van Dronten in een heterdaadoefening inbrekers aanhouden. Dat zijn in dit geval agenten in burger, die zich gedragen als inbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties. Doordat de politie de procedures oefent, zullen werkelijke heterdaad opsporingsacties beter verlopen. Nu wordt ook aan de bewoners via Burgernet gevraagd om mee te doen.

 

Wanneer en waar de oefening plaatsvindt, blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden, ook voor de politiemedewerkers. De deelnemers van Burgernet in de wijk van de inbraak krijgen een bericht op hun telefoon als de oefening begint. Om Burgernetdeelnemer te worden, kan iedereen vanaf 16 jaar zich aanmelden via www.Burgernet.nl

 

Samen de buurt veilig houden
De 1-1-2-meldingen van bewoners bij verdachte situaties leveren een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra surveilleert op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners zoekt de politie sneller in de juiste richting, waardoor inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aangehouden kunnen worden. De politie vraagt inwoners van Dronten daarom altijd alert te zijn en 1-1-2 te bellen als zij iets verdacht zien.

 

Burgernet
In Burgernet werken gemeente en politie samen met bewoners aan de veiligheid in de buurt. Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie met een spraak- of sms-bericht inwoners om hulp vraagt bij een vermissing of inbraak. Het doel is om meer ogen op straat te hebben en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Inwoners kunnen met Burgernet een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van hun directe omgeving. In Dronten zijn er nu ruim 4.700 Burgernetdeelnemers. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat politie en inwoners samen verdachte of vermiste personen kunnen opsporen. Meld u daarom vandaag nog aan via https://www.burgernet.nl/

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.