Logo 112Flevoland

Redactie overval 0 reactie(s) di 27 juni 2023, 15:07

Politie in Lelystad onderzoekt meerdere straatroven met minderjarige verdachten

LELYSTAD – Op maandagmiddag en -avond 26 juni hebben in Lelystad twee straatroven en een poging straatroof plaatsgevonden. Vier minderjarige jongens tussen de 12 en 17 jaar zijn aangehouden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Op maandagmiddag rond 14:30 uur fietst een 13-jarige jongen uit Lelystad vanuit het centrum richting het Hanzepark als hij een groepje van zes of zeven jongens uit de speeltuin van het Hanzepark naar hem toe ziet rennen. Met geweld pakken zij zijn rugtas af en gaan ervandoor.

Diezelfde middag fietst een 15-jarige jongen uit Lelystad rond 17:30 uur op zijn elektrische fiets op de Schouw 24 als hij een groep jongens ziet staan. Ze proberen zijn fiets te stelen, maar het slachtoffer weet uiteindelijk te ontkomen.

In de avond rond 19:00 uur wordt op de Botter een 13-jarige jongen door een groepje jongens beroofd van zijn waardevolle spullen. De politie is direct in de omgeving gestart met zoeken naar de daders.

Even later komt bij de politie de melding binnen van onrust door een groep jongens bij de coffeeshop in het centrum. Als de politie daar ter plaatse is en de jongens aanspreekt, wordt één van de jongens herkent. De groep is aangehouden. Twee jongens worden verdacht van de straatroof in het Hanzepark, de andere twee worden verdacht van de twee andere incidenten die dag.

Oproep getuigen

De politie heeft al met verschillende getuigen gesproken over de straatroven, maar komt ook graag in contact met andere mensen die iets hebben gezien en/of hebben gehoord. Heeft u tips? Of misschien videobeelden? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844. Of bel anoniem met 0800-7000.

112 Lelystad

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een overval in Lelystad lees je in onze categorie 112 Nieuws Lelystad. Alle 112 alarmeringen uit Lelystad kan je live volgen via 112 meldingen Lelystad.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.