Logo 112Flevoland

Redactie misdaad 0 reactie(s) vr 25 februari 2022, 16:31

Politie valt hennepkwekerijen binnen in Lelystad, verdachte aangehouden

Laatst bijgewerkt: vrijdag 25 feb 2022 om 19:54 uur

LELYSTAD – Op donderdag 24 februari is de politie op twee locaties binnengevallen in Lelystad. Na onderzoek door de Flevolandse recherche werd duidelijk dat één van de verdachten zich bezighield met grootschalige hennephandel en witwassen.

De instap in Lelystad gebeurde na een succesvolle aanhouding in Leeuwarden. Hier werd een 35-jarige man uit Lelystad op heterdaad in een hennepkwekerij met 700 planten aangehouden.

In Lelystad werd bij de actie drieënhalve kilo hennep gevonden en verschillende aanwijzingen voor witwassen. Daarnaast zijn een motor, een auto en contant geld in beslag genomen. Hier werd een 31-jarige man uit Lelystad aangehouden.

Op een andere locatie in het Gelderse Wezep heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen met maar liefst 1000 planten. Dit was op de locatie waar het bedrijf van de verdachte gevestigd was.

Bij de acties in Leeuwarden en Lelystad zijn dus twee verdachten aangehouden. De hoofdverdachte zit nog vast. De tweede verdachte is heengezonden.

Ondermijning
Criminele activiteiten in de buurt kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Bij hennepkwekerijen ontstaat regelmatig brand of waterschade in een huis of bedrijfspand. Ook zijn criminelen niet bang om geweld te gebruiken en is er kans op afpersing of zelfs liquidaties.

Herken de signalen
Ken de signalen van een hennepkwekerij: hennepgeur, een constant zoemend geluid (luchtafzuiging), afgeplakte ramen of geen bewoners en weinig activiteit in een pand.

Meldingen en tips in ondermijningszaken zijn heel belangrijk. Deze kunnen ervoor zorgen dat een onderzoek wordt ingesteld, of zijn misschien wel het missende puzzelstukje in een zaak. Heb je signalen die wijzen op criminaliteit? Of heb je verdachte situaties gezien in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

112 Lelystad

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Lelystad lees je in onze categorie 112 Nieuws Lelystad. Alle 112 alarmeringen uit Lelystad kan je live volgen via 112 meldingen Lelystad.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.