Logo 112Flevoland

Redactie 112 0 reactie(s) do 28 januari 2016, 16:00

Politie zoekt parfum dieven drogisterij aan de Weergang

Laatst bijgewerkt: zondag 18:12 uur

ZEEWOLDE – Bij de drogisterij aan de Weergang hebben twee gewiekste dieven parfum gestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Het gebeurt op woensdagmiddag 21 oktober 2015. Rond 14.00 uur komen twee mannen de drogisterij aan de Weergang binnen. Op bewakingsbeeld is te zien dat verdachte 1 de winkel binnenkomt en een winkelmandje pakt. Hij heeft een lange beige jas aan. Dan loopt hij langs de kassa en gaat direct naar de schappen met parfum. Daar kijkt hij even rond en pakt dan een aantal verpakkingen van de bovenste plank. Dan komt verdachte 2 binnen. Hij heeft een plastic tas van een bekende supermarkt bij zich en loopt naar de achterkant van de winkel. Op dat moment gaat verdachte 1 afrekenen. Het vreemde is dat hij alleen een pakje Paracetamol afrekent. Vermoedelijk heeft hij de parfum ergens op een plek achtergelaten voor zijn handlanger. Die loopt namelijk even later met de vermoedelijk geprepareerde plastic tas de winkel uit en de alarmpoortjes gaan niet af. Even later vertrekt verdachte 1.

De buit 

In de geprepareerde tas zaten vijf verpakkingen parfum van het merk Hugo Boss Bottled. Verdachte 1 zet de luchtjes in een gangpad waar geen camera hangt. Dan houdt hij de medewerksters aan de praat, terwijl zijn maat de luchtjes in de plastic tas doet. Verdachte 2 wordt niet door een camera gezien, maar een klant betrapt hem bij het inladen van die verpakkingen en geeft dit door aan de medewerksters. Dan zijn de twee gewiekste dieven er echter al met de parfum vandoor.

De signalementen 

Verdachte 1:

  • man
  • lichtgetinte huidskleur

  • donker haar

  • droeg een lange beige jas.

Verdachte 2:

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • donker haar
  • droeg een donkere jas.

Vragen

Herkent u de verdachten op de camerabeelden of weet u misschien wie ze zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem via nummer 0800-7000.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=2Qwn5_fCmBU

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.