Logo 112Flevoland

Redactie landelijk 0 reactie(s) do 24 februari 2022, 5:44

Rusland lanceert aanvallen op Oekraïense steden

Laatst bijgewerkt: donderdag 24 feb 2022 om 18:58 uur

OEKRAÏNE – Explosies waren in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) te horen in Kiev, Odessa en verschillende andere Oekraïense steden toen de Russische president Vladimir Poetin het begin aankondigde van een “speciale militaire operatie” tegen Oekraïne.

Eerder zei een woordvoerder van het Kremlin dat door Rusland gesteunde leiders in Oost-Oekraïne om militaire hulp hadden gevraagd, meldt AP.

De Amerikaanse president Joe Biden zei in een verklaring: “President Poetin heeft gekozen voor een oorlog met voorbedachten rade die een catastrofaal verlies aan mensenlevens en menselijk leed zal veroorzaken.”

Advies aan Nederlanders
Reis niet naar Oekraïne. Bent u in het land? Verlaat het land op eigen gelegenheid als dit veilig kan. Kan dit niet, zoek dan een veilige plaats. Van evacuatie door de Nederlandse overheid is geen sprake. Bent u in Oekraïne? Laat uw familie en vrienden weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten.

Noodhulp
Het steunpunt in Lviv is open voor noodhulp aan Nederlanders en hun kerngezin. Bent u in Oekraïne en heeft u een consulaire hulpvraag? Het contactcentrum van Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag bereikbaar op het nummer +31 247 247 247.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.