Redactie 112 0 reactie(s) vr 27 juli 2018, 13:40

Staat jouw fiets in het fietsdepot?

Laatste update: 22 aug 2021 14:27 uur

ZEEWOLDE – Je zoekt en zoekt maar kunt jouw fiets niet meer vinden… Is deze gestolen? Wellicht staat jouw fiets in het fietsdepot bij de gemeente Zeewolde! Bij een fiets die verdwenen is betekent dat dus niet direct dat je de fiets nooit meer terug zult zien. Het valt ons op dat er in het fietsendepot veel relatief nieuwe en nette fietsen staan. De fietsen worden na 6 weken in het depot door de gemeente geschonken aan de kringloopwinkel.

Hoe komt jouw fiets terecht in het fietsdepot?
Er zijn verschillende redenen waarom een fiets terecht kan komen in het fietsdepot. Hier zijn de meest voorkomende situaties waarin fietsen worden opgeslagen in het fietsdepot.
1. Fietsen die op gevaarlijke plaatsen gestald worden
2. Fietsen die buiten de toegestane parkeergelegenheid gestald worden
3. Fietsen die voor lange tijd onbeheerd blijven staan
4. Fietsen die onberijdbaar zijn

Wat moet ik doen als mijn fiets is verdwenen?
Om aangifte te doen van verlies van een fiets kun je terecht bij het gemeentehuis of op de website verlorenofgevonden.nl dit is een site waar verloren en gevonden goederen geplaatst. De gemeente Zeewolde plaatst ook alle fietsen die in het fietsendepot terechtkomen op deze site.

Telefoonnummer gemeente Zeewolde: 036-5229522
Openingstijden: Ma. t/m vrij. van 09.00 uur tot 12.30 uur, wo. en vrij. van 13.30 uur tot 16.30 uur en op do. van 18.00 uur tot 21.00 uur
Als je het vermoeden hebt dat jouw fiets echt gestolen is, dan moet je natuurlijk aangifte doen bij de politie.

Hoe krijg ik mijn fiets terug?
Wanneer jouw fiets in het fietsdepot staat kun je die weer ophalen bij de gemeente, je moet natuurlijk wel bewijzen dat het daadwerkelijk jouw fiets is. Dat kan bijvoorbeeld met een fietssleutel, aankoopbewijs of de verzekeringspapieren. Je zult je ook moeten legitimeren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons