Logo 112Flevoland

Veilig Verkeer Nederland, Helene de Groot overig 0 reactie(s) do 12 oktober 2023, 21:18

Veilig Verkeer Nederland organiseert VVN Opfriscursus Fiets in de gemeente Almere

ALMERE – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een VVN Opfriscursus voor fietsers en e-bikers van 55 jaar en ouder. Tijdens een informele bijeenkomst gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. De cursus vindt plaats op

woensdag 8 november a.s. van 09.30 tot 12.00 uur in
Wijkcentrum Het Boegbeeld, Prozastraat 121, 1321 GZ Almere

Neem gerust jouw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld. Deelname is gratis.

Fietsen door de natuur of boodschappen doen op de fiets. Heerlijk toch, die vrijheid? Fietsen doen we vaak al van jongs af aan. Het is leuk, duurzaam en gezond. Logisch dus dat we allemaal zo lang mogelijk willen blijven fietsen. Wel verandert het verkeer. De fietspaden worden drukker en er komen nieuwe vervoermiddelen bij. Ook merk je door het ouder worden misschien fysieke veranderingen die het fietsen lastiger maken. Doordat je lichaam kwetsbaarder wordt is de impact bij een ongeval groter dan bij een jonger persoon. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je veilig blijft fietsen. VVN helpt daar graag bij.

VVN Opfriscursus Fiets

De cursus duurt 2,5 uur. Samen met andere deelnemers frissen fietsers de verkeerskennis op. Onderwerpen als omgaan met verschillende medeweggebruikers en vitaliteit komen op een ontspannen manier aan bod. Hierbij maakt de trainer gebruik van foto’s, video’s en stellingen. Ook worden de verkeersregels besproken en is er ruimte voor vragen.

Is jouw verkeerskennis nog up-to-date? Doe de gratis online VVN Opfriscursus via vvn.nl/opfriscursus

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 november a.s. aanmelden via de website www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. VVN Opfriscursus Fiets Almere. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer.

Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.