Logo 112Flevoland

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 29 september 2022, 17:00

Week van de Veiligheid start maandag 10 oktober

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:00 uur
LELYSTAD – Van 10 tot en met 15 oktober 2022 is het de Week van de Veiligheid. Het thema dit jaar is gedigitaliseerde criminaliteit. Tijdens de Week is er aandacht voor het voorkomen van deze vorm van criminaliteit en op zaterdag 15 oktober is er een speciale Veiligheidsmarkt voor jong en oud op het Stadhuisplein.

Veiligheidsmarkt

Op de Veiligheidsmarkt is veel te zien en te doen: Van tips om brand of inbraak te voorkomen tot het bekijken van een drugslab. In het stadhuis zijn workshops van schrijfster en onderzoeksjournalist Maria Genova. Zij vertelt over de nieuwste trucs van hackers en ze geeft tips om de online veiligheid te vergroten. Ze geeft ook een workshop speciaal voor ouders en jongeren vanaf 9 jaar. Op het Stadhuisplein staat een springkussen voor de kleintjes en auto’s en motoren van de politie, de brandweer en Stadstoezicht. Ook kun je zien wat werken bij Defensie of de Marechaussee inhoudt. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven voor jong en oud.

Wie doen er mee

De Veiligheidsmarkt is een samenwerking van gemeente Lelystad en onder andere politie, brandweer, ambulancedienst, RIEC, Stadstoezicht, Defensie, Koninklijke Reddingsbrigade, Koninklijke Marechaussee, Rode Kruis, EHBO Flevoland, Staatsbosbeheer, Bureau Drugszaken, Veteranen Lelystad, Flevomeer Bibliotheek en Prorail.

Kijk voor het programma en alle activiteiten op: www.lelystad.nl/veiligheidsmarkt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.