Logo 112Flevoland

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 01 december 2021, 17:15

Winteropvang dak- en thuislozen tijdelijk in voormalig pand SGL

Laatst bijgewerkt: woensdag 17:15 uur
LELYSTAD – Het college van Lelystad heeft in het kader van de landelijke winterkouderegeling het voormalig schoolgebouw van de SGL aan het Kofschip aangewezen als tijdelijke winteropvang tot 1 april 2022 voor dak- en thuislozen uit de regio Flevoland. ‘De gemeente is verplicht opvang te bieden op het moment dat de temperatuur voor drie dagen achtereen onder nul gaat komen, omdat het medisch gezien dan niet verantwoord is om buiten te slapen’, aldus wethouder Jack Schoone. De winteropvang staat los van de huidige dag- en nachtopvang op het Zuiderwagenplein in Lelystad.

Overlooplocatie
Het leegstaande schoolgebouw van de SGL wordt een zogenaamde overlooplocatie voor dak- en thuislozen uit de regio. Dit betekent dat als de winteropvang in Almere -de centrumgemeente voor de regio- vol zit, de winteropvang in Lelystad open gaat. Door de huidige coronamaatregelen -de anderhalve meter maatregel én het beschikbaar hebben van voldoende quarantaine plekken- is meer ruimte nodig voor de opvang van buitenslapers. De winteropvang is open van 18.00 uur tot 08.00 uur en biedt dak- en thuislozen een warm bed, douche en een maaltijd. Op de locatie zal dus voornamelijk worden geslapen. De opvang wordt door het Leger des Heils uitgevoerd. De directe buren van de voormalige scholengemeenschap zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd over de winteropvang. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Flevoland

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Flevoland
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.